EOL predstavio projekt na Porcijunkulovo
Friday, 01 August 2008 20:28
U petak 01.08. i subotu 02.08. 2008. u samom srcu grada Čakovca – perivoju Zrinskih ispred starog grada, na najposjećenijem tradicionalnom Čakovečkom sajmu „Porcijunkulovom“ gdje se predstavljaju zanatlije i uduge koje se bave očuvanjem starih zanata, Ekološka organizacija Lipa (EOL) predstavila je Projekt „Mlinarski put“.

Na 50 kvadratnih metara izlagačkog prostora uz EOL predstavili su se svi projektni partneri iz Hrvatske i Slovenije, bilo prisustvom, bilo prigodnim brošurama, letcima i plakatima, te zanatlije koji su već prije sudjelovali u ovom projektu a poneki i uvelike doprinjeli provedbi, prije svega g. Stanko Trstenjak iz Marofa koji nam je pomogao uvelike u etnografskom istraživanju, predstavljanju na sajmu „Na to mlado leto“ kao i „Mlinarskim danima“, te Dragutin Rašperger s velikom maketom mlina koja je privlačila pažnju posjetitelja.

Također, iskoristili smo priliku i predstavili jednu info ploču koju je u suradnji sa EOL-om izradio Đuro Bogdan, stolar iz Lapšine, a na kojoj se nalazi novoizrađena karta Mlinarskog puta – prekogranične turističke zone, sa prikazanim znametnitostima i zanimljivostima dijela Međimurja i Pomurja. Ova će ploča nakon sajma biti postavljena na svoje mjesto – u Čestijanec, pokraj klupa blizu ulazne točke rijeke Mure u republiku Hrvatsku.                   

 
Ekološka Organizacija EOL

ZAVNOH-a 63
40000 Čakovec

Tel/fax: +385 40 313 090

info@eol.hr