8. Međunarodni Spust Murskih Ladji - Mura 2010
Saturday, 10 July 2010 08:28

 
Pedesetak drvenih tradicijskih čamaca ove je godine tradicionalno krenulo od Bad Radkersburga u Austriji i kroz Sloveniju do Svetog Martina na Muri. 

Ova dvodnevna ekološka, rekreativna i turistička manifestacija pokazala se i ove godine kao prava atrakcija za sve koji vole malo adrenalina, očuvanu prirodu i tradicijsku kulturu. 

Uz mnoštvo zabavnih programa sudionici i posjetitelji su imali prilike doživjeti Muru na jedinstven način, a ploveći riječni mlin je i ove godine poslužio kao vjeran domaćin, sa prigodno postavljennm izložbom fotografija sa vanjske stran mlina te stalnim postavom edukativnih panela u samom mlinu postavljenih tijekom projekta Mlinarski put. 

 
Održan 7. Međunarodni Spust Murskih Ladji - Mura 2009
Saturday, 25 July 2009 08:09

 

Iako završen, projekt Mlinarski put nastavlja svoj život kroz razne manifestacije koje se odvijaju u okolici plovećeg riječnog mlina.

Osim redovitih posjeta turista mlinu te održavanja foto-safarija na murskim ladjama sa skiperima certificiranima za plovidbu iz projekta Mlinarski put, glavna manifestacija koja oživljava prostor oko mlina jest Međunarodni spust murskih ladji, koji se održao godine 25. i 26. srpnja. U svakom mjestu u kojem su se ladje zaustavile, održao se prigodan kullturno-umjetnički program.

Glavno druženje za završetak prvog dana, te najavljujući uspješan drugi dan, održao se tradicionalno u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri u neposrednoj okolici mlina. Preko tisuću sudionika i posjetitelja imalo je priliku doživjeti rijeku Muru, ladje te njezin mlin.


 
«StartPrev123456789NextEnd»

Page 1 of 9
Ekološka Organizacija EOL

ZAVNOH-a 63
40000 Čakovec

Tel/fax: +385 40 313 090

info@eol.hr